Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ο προσηλυτισμός στα σχολεία

Άρθρο Ανωνύμου συγγραφέως
-------------------------------------------------------------------------------------------------

«Δεν υπάρχει καμία ανοησία, όσο πρόδηλη κι αν είναι, που να μην μπορεί να εμφυτευτεί μόνιμα στο μυαλό του καθενός, αρκεί να ξεκινήσουμε να εντυπώνουμε πριν τη νεαρή ηλικία των έξι με συνεχή επανάληψη και ύφος βαθιάς κατάνυξης.»


—Arthur Schopenhauer (Άρθουρ Σόπενχάουερ) (1788-1860) Γερμανός Φιλόσοφος

------------------------------------------------------------------------------------------------

Η κάθε επικρατούσα θρησκεία είναι "επικρατούσα", βασιζόμενη στον απόλυτο προσηλυτισμό σε παιδιά ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και σε ηλικία που δεν έχουν άμυνες απέναντι στις απίστευτες βλακείες που ακούν υπό το κύρος των “διδασκάλων”.
Ποια θρησκευτική πεποίθηση (τι όρος κι αυτός) θα αναπτύξουν τελικά, σχετίζεται ΜΟΝΟ από το θρησκευτικό καθεστώς που επικρατεί στον τόπο που έτυχε να γεννηθούν.
Δεν έχουμε την εντιμότητα να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας ενθαρρύνοντας τα στην λογική σκέψη, αντιθέτως επιτρέπουμε να υποβάλλουν στο παιδικό τους μυαλό την ιδέα του ενδεχομένου αιώνιου βασανισμού τους στις φωτιές της κόλασης αν δεν είναι πρόθυμα ποίμνια και πνευματικοί υπόδουλοι της όποιας θρησκευτικής εξουσίας.
Επιτρέπουμε να περνάει ως “γνώση” στο μυαλό των παιδιών μας, τα γελοία παραμύθια πρωτόγονων και αμόρφωτων φυλών της μέσης ανατολής περί ενός παντογνώστη θεού, που παρ’ ότι εκ των προτέρων γνώριζε τι ακριβώς θα συνέβαινε με τους ανθρώπους, τελικά τους δημιούργησε και μετά θύμωσε επειδή έκαναν αυτό ακριβώς που γνώριζε ότι θα κάνουν και τους καταράστηκε και τους έδιωξε και τους ονόμασε αμαρτωλούς σε ένα βαρύ αμάρτημα που για να τους το συγχωρέσει έπρεπε κάποιος που ονόμασε υιό του, να βασανιστεί και να σταυρωθεί από τους καταραμένους αυτούς αμαρτωλούς.
Επιτρέπουμε να περνάει ως “γνώση” στο μυαλό των παιδιών μας ότι η γη είναι ένα επίπεδο πράγμα που αποτελεί το κέντρο του κόσμου και ότι ο ουρανός είναι “θόλος” στολισμένος με κάποια μικρά φωτεινά πραγματάκια και ότι υπάρχουν κάπου εκεί κάποιοι άγγελοι που παρ’ ότι είναι άϋλοι έχουν κάτι μεγάλες φτερούγες για να μπορούν να πετούν και ενίοτε κρατούν κι ένα φλεγόμενο …σπαθί.
Επιτρέπουμε να περνάει ως “γνώση” ότι κάποτε κάποιος έκανε μια προσευχή και η γη σταμάτησε να γυρίζει προκειμένου να διατηρηθεί η ημέρα όσο οι δικοί του έσφαζαν τους εχθρούς τους και ότι ο άγιος Γεώργιος σκότωσε τον δράκο και έσωσε την βασιλοπούλα.. και αμέτρητες άλλες ηλιθιότητες που μόνο χυδαία και διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να επινοήσουν.
Δεν υπάρχει ένα σημείο που θα πρέπει επιτέλους να νοιώσουμε μεγάλη ντροπή ;
Δεν αισθανόμαστε αισχροί και ασυγχώρητοι προδότες απέναντι στην παιδική τους αίσθηση είμαστε ότι πιο έμπιστο και σπουδαίο έχουν;
Πως τα προδίδουμε έτσι αφήνοντας κάθε “πνευματικό” τσαρλατάνο να τα μετατρέπει σε ένα αποχαυνωμένο θρησκευτικό ποίμνιο
Η εμμονή στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και αιτιολογήσεις δεν απαιτεί καμία διανοητική προσπάθεια.
Οι αμόρφωτες και απολίτιστες φυλές του Αμαζονίου και της Αφρικής είναι βέβαιοι για τα πνεύματα του δάσους και για τους θεούς που αστράφτουν και βροντούν.
ΟΧΙ βέβαια λόγω ευφυΐας, αλλά λόγω άγνοιας και αμορφωσιάς.
Και οι “μάγοι” των φυλών αυτών, ασκούν επιρροή στους τρομερούς αυτούς θεούς αποκτώντας έτσι κοινωνική θέση, συχνά ισχυρότερη ακόμα κι από αυτήν των φυλάρχων.
Και εμείς οι “ ευφυείς ” σεβόμαστε τους εδώ ρασοφόρους συνάδελφους τους διότι ασκούν επιρροή σε υπερφυσικές δυνάμεις για χάρη μας κι αν δεν το κάνουν, θα καταλήξουμε στα τάρταρα της κόλασης.
Αντίστοιχα με τους πρωτόγονους , η εδώ θρησκευτική εξουσία υπήρξε για χιλιετηρίδες ισχυρότερη των αυτοκρατόρων όπως και εξακολουθεί να είναι σαφώς ισχυρότερη των κυβερνήσεων.
Πως όμως μπορεί ακόμα και σήμερα να το κατορθώνει αυτό;
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Πριν προλάβουν τα παιδιά να αναπτύξουν λογική και κρίση.
Αν αυτό μοιάζει υπερβολικό σε κάποιους, ας δοκιμάσουν να εξηγήσουν πως τόσοι ισλαμιστές (κάποιοι με αρκετή μόρφωση), ανατινάζονται για να σκοτωθούν μαζί τους κάποιοι άπιστοι γιατί ο Αλλάχ είναι μεγάλος και τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες στον παράδεισο.
Μπορεί στ’ αλήθεια κάποιος να πιστεύει, ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο της δικής τους παιδείας και της “θρησκευτικής τους συνείδησης”;
Το θέμα να είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας, όχι πια με λόγια αλλά με ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που θα μπορούν να εγγυηθούν την πραγματική πνευματική υγεία των παιδιών μας, μέσα από την αγάπη τους στην λογική και την ελευθερία της σκέψης.

-----------------------------------------------------

Το κείμενο αυτό αναρτήθηκε στο ιστολόγιο Αόρατη Μελάνη ως σχόλιο στην ανάρτηση "Ελευθερία επιλογής θρησκεύματος", και επειδή το θεώρησα αξιόλογο και αυτάρκες, αποφάσισα να το αναρτήσω ως κανονικό άρθρο, ελπίζοντας ότι ο ανώνυμος συγγραφέας δεν θα έχει αντίρρηση.

12 σχόλια:

Ορθόδοξος είπε...

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο (σχόλιο) αρχικά μια παρατήρηση μπορώ να κάνω που μου έρχεται έντονα στο μυαλό. Χαλαρώστε λίγο βρε παιδιά … τι ύβρεις μαζεμένες είναι αυτές; Υποτίθεται ότι εσείς είστε μορφωμένοι άνθρωποι, λογικοί, καλλιεργημένοι κ.τ.λ. Υποτίθεται ότι καταδικάζετε τέτοιου είδους λόγο και όταν τον χρησιμοποιούν άλλοι είστε αυστηροί μαζί τους. Για εσάς δεν ισχύουν αυτά; Δεν έχω δει έως τώρα ούτε ένα άπιστο να μιλάει όμορφα και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Παρατηρήσεις όμως όλοι ξέρουν να κάνουν.
Παρακάτω στο κείμενο εντύπωση μου κάνει επίσης το γεγονός ότι σε κάθε πρόταση υπάρχει τουλάχιστον ένα λανθασμένο επιχείρημα, από την αρχή έως το τέλος. Προσωπικά κατανοώ απόλυτα ότι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να δεχτεί καν την ύπαρξη του Θεού – χωρίς έστω ένα παραμικρό στοιχείο – ακόμα και ως μια υπόθεση, είναι λογικό να μην μπορεί να διεισδύσει ούτε στα νοήματα των γραφών, ούτε να νιώσει την αγάπη Του Θεού, ούτε να καταλάβει τη χρησιμότητα του κλήρου κ.ά. Αυτά όμως που περιγράφονται εδώ ούτε λογική δεν έχουν …
Σίγουρα η εκπαίδευση παίζει ένα ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Εγώ όμως δεν θυμάμαι να βρήκα τον Θεό από τα σχολικά μου χρόνια. Δεν βλέπω στη ζωή μου ότι η πίστη μου εδραιώθηκε από το μάθημα των θρησκευτικών και για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσε και πολύ κάποιες χρονιές λόγο καθηγητών. Η πρόταση «Ποια θρησκευτική πεποίθηση θα αναπτύξουν τελικά, σχετίζεται ΜΟΝΟ από το θρησκευτικό καθεστώς που επικρατεί στον τόπο που έτυχε να γεννηθούν» δεν είναι σωστή. Όλοι μας είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε τι θέλουμε στη ζωή μας, τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες πολίτες σε αυτή τη χώρα το έχουμε αυτό το προνόμιο.
Αν ίσχυαν τα παραπάνω, ξέρετε πόσο διαφορετική θα ήταν η χώρα μας;
Τα άτομα με την μεγαλύτερη πίστη που γνωρίζω αυτή τη στιγμή, είναι άτομα που δεν επηρεάστηκαν από την παιδική τους ηλικία σε αυτό τον τομέα. Είναι άτομα που δεν πίστευαν στο Θεό, αλλά αντιθέτως μεγαλώνοντας κατηγορούσαν την εκκλησία του Χριστού για ποικίλα θέματα. Δόξα τω Θεώ όμως άλλαξαν στη πορεία. Παρατήρησαν καλύτερα τον κόσμο, φωτίστηκαν από το Θεό – δεν είναι κακό να το ομολογούμε - , ένιωσαν πράγματα που δεν ήταν σε θέση να νιώσουν, είδαν γεγονότα, έζησαν περιστατικά και ποιος ξέρει τι άλλο τους έφερε κοντά στο Θεό.
Από την άλλη πλευρά άτομα που γαλουχήθηκαν από μικροί με την πίστη μας, σήμερα φτάνουν στο σημείο να έχουν αθεϊστικά ιστολόγια και να διαδίδουν κατά της Ορθοδοξίας. Σε αυτούς δηλαδή το σύστημα απέτυχε ή οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι τους; Όχι αγαπητοί μου.
Παρατηρώ ακόμα ότι πολλοί από εσάς υποστηρίζουν ότι οι πιστοί είναι κατά κάποιο τρόπό οι αμόρφωτοι άνθρωποι που λόγο άγνοιας του κόσμου δεν κατάφεραν να φτάσουν στο επίπεδο κάποιων άλλων και να εξηγήσουν τον υλικό κόσμο. Παντελώς λάθος. Σύμφωνα με έρευνες η αθεΐα δεν έχει σχέση με το μορφωτικό επίπεδο, αλλά έτσι θέλουν να διαδίδετε ορισμένοι γιατί βολεύει. Τα αντίθετα συμβαίνουν.

Αόρατη Μελάνη είπε...

"Όλοι μας είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε τι θέλουμε στη ζωή μας, τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες πολίτες σε αυτή τη χώρα το έχουμε αυτό το προνόμιο."

Κοίτα να δεις σύμπτωση βρε παιδί μου! Να είμαστε όλοι ελεύθεροι να επιλέξουμε ό,τι θέλουμε, και να επιλέγουν όλοι την ορθοδοξία! Κι ας υπάρχουν τόσες άλλες θρησκείες στον κόσμο! Μήπως - λέω, μήπως - αυτό συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα ούτε μας προσφέρονται άλλες επιλογές ούτε μας ενθαρρύνουν να επιλέξουμε ελεύθερα, παρά μόνο μας λένε ότι είμαστε ελεύθεροι ενώ στην ουσία μας τροφοδοτούν με πληροφορία αποκλειστικά υπέρ της ορθοδοξίας σε ένα πλαίσιο σχεδιασμένο για να την υποστηρίξει;

Μπα, θεωρίες συνομωσίας των άθεων...

xarxar είπε...

Μελάνη ελπίζω να μου συγχωρέσεις το ad hominem, αλλά δεν μπορώ να ακούω άλλες ορθοαρλούμπες:

Λοιπόν, Ορθό, θα σου δείξω πως βοηθάει η εκπαίδευση και ειδικά η επανάληψη για να καταλάβεις τι εννοούμε κι εμείς με την πλύση εγκεφάλου.

Τόσο καιρό, η αγαπημένη σου λέξη μετά την "Αλήθεια" ήταν το "Δοξα τω Θεό" (sic). Μετά από επαναλαμβανόμενες ειρωνείες από μέρους μου ότι ούτε το "Δόξα τω Θεώ" δεν ξέρεις να γράφεις παρά τα ιερά βιβλία που φαίνεται να μελέτησες (I hope), φαίνεται ότι οι κόποι μου έπιασαν τόπο!

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΩΣΤΑ*!


*στη φράση σου
"...Δόξα τω Θεώ όμως άλλαξαν στη πορεία..."

val είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Το βρήκα πάρα πολύ καλό.

Θα διαφωνήσω πλήρως με τον Ορθόδοξο. Καταρχάς πέρα από την πίστη σε έναν θεό, πέρα από φιλοσοφικές αναζητήσεις και γενικά πέρα από την όλη κουβέντα 'υπάρχει θεός η όχι'. Πρέπει κανείς ή να εθελοτυφλεί, ή να έχει δεχτεί μια μεγάλη πλύση εγκεφάλου, ή πολύ απλά να μην πήγε σχολείο για να μην παραδέχεται το αίσχος που επικρατεί. Η φαινομενικά ελέυθερη και 'ανοιχτόμυαλη' χώρα, η οποία κυρήτει την μισαλλοδοξία και προτρέπει, όπως τόνισε ο αρθρογράφος, την 'επίθεση' σε παιδια, που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τις πνευματικές τους άμυνες.

Επίσης αγαπητέ Ορθόδοξε αναφέρεις: 'Παρακάτω στο κείμενο εντύπωση μου κάνει επίσης το γεγονός ότι σε κάθε πρόταση υπάρχει τουλάχιστον ένα λανθασμένο επιχείρημα, από την αρχή έως το τέλος.' και τελειώνεις: Αυτά όμως που περιγράφονται εδώ ούτε λογική δεν έχουν … ' Νομίζω ότι πρέπει να είσαι πιο συγκεκριμένος. Δώσε παραδείγματα. Δεν γίνεται να κατακρίνεις τις κενές, όπως λες, δηλώσεις του αρθρογράφου με κενά σχόλια.

Εγώ δέχομαι ότι και οι πιστοί είναι μορφωμένοι. Ποτέ δεν θα πω κάποιον πιστό αμόρφωτο. Μιλάμε όμως για επιλεκτική μόρφωση. Ακριβώς όπως ξεχνάνε και στα σχολεία να αναλύσουν μερικές ακόμα θρησκείες, πέρα από την 'επίσημη'. Αυτός που θα πιστεύει στον θεό, αλλά θα έχει και μερικές αμφιβολίες σε μένα μπορεί να γίνει αποδεκτός. Η τυφλή, όμως, υπακοή σε μια θεότητα συνιστά άλλες εποχές, όπου μετά από την τελετουργία ακολουθούσε το μάζεμα μπανάνας από τα δέντρα.

'ένιωσαν πράγματα που δεν ήταν σε θέση να νιώσουν, είδαν γεγονότα, έζησαν περιστατικά και ποιος ξέρει τι άλλο τους έφερε κοντά στο Θεό'. Το ότι για παράδειγμα κάποιος έζησε μετά από τροχαίο ατύχημα μπορεί να ερμηνευτεί ως θεϊκή παρέμβαση, πολλοί όμως θα το ερμηνευαν και ως άθροισμα συμπτώσεων, ή πολύ απλά τύχη. Μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει και σαν θεϊκή παρέμβαση ότι κέρδισα στο joker.

'Από την άλλη πλευρά άτομα που γαλουχήθηκαν από μικροί με την πίστη μας, σήμερα φτάνουν στο σημείο να έχουν αθεϊστικά ιστολόγια και να διαδίδουν κατά της Ορθοδοξίας'. Όλοι έχουμε ζήσει στο πετσί μας την θρησκεία. Δεν είναι φαινόμενο μόνο της Ελλάδας, και φυσικά μόνο του χριστιανισμού. Είναι χαρακτηριστικό κάθε χώρας με επίσημη θρησκεία. Διαφέρει το πως αντιλήφθηκε καθένας τα ερεθίσματα που δέχτηκε. Πιστεύω πως περισσότερο είναι θέμα του οικογενειακού σου κύκλου. Όχι το να σου λένε 'μην τολμήσεις και πιστέψεις στον θεό'. Αυτό θα ήτανη ίδια τακτική την οποία κατακρίνουμε. Μιλάμε για ελεύθερη βούληση, για επιλογή.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητή Αόρατη Μελάνη εάν όντως ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες επέλεγαν την Ορθοδοξία θα είχαν βάση αυτά που αναφέρεις. Επειδή όμως δεν συμβαίνει αυτό και όταν δεν μας βολεύει φαίνεται ότι το ξεχνάμε, ενώ όταν μας βολεύει το υπερτονίζουμε … δεν έχει καν νόημα να σχολιάσω περαιτέρω. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Αγαπητέ xarxar ευχαριστώ πολύ για τις διορθώσεις σου αλλά όπως σου έχω ξαναπεί, είτε Δόξα το Θεω, είτε Δόξα τω Θεό, είτε Δόξα το Θεό … το νόημα είναι ένα.
Αγαπητή – έ val κατανοώ απολύτως και τη δική σου θέση. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά πλέον και εγώ προσωπικά δεν έχω καμιά αμφιβολία για τον Θεό.

The Schrodinger's Dragon είπε...

Ορθόδοξε λες: "Παρατήρησαν καλύτερα τον κόσμο, φωτίστηκαν από το Θεό – δεν είναι κακό να το ομολογούμε - , ένιωσαν πράγματα που δεν ήταν σε θέση να νιώσουν, είδαν γεγονότα, έζησαν περιστατικά και ποιος ξέρει τι άλλο τους έφερε κοντά στο Θεό."

Αν και έχεις πάγια τακτική να μην απαντάς, θα κάνω την απόπειρα μου! Δηλαδή ρε Ορθόδοξε, για ποιον ακριβώς λόγο οι κάτοικοι π.χ. της Ιαπωνίας δεν παρατήρησαν καλύτερα τον κόσμο, δεν ένιωσαν πράγματα, δεν έζησαν παρόμοια περιστατικά κ.ο.κ.; Τι συνέβη; Δεν έχει φράγκα ο ύψιστος για το αεροπορικό ταξίδι στην Οσάκα;;; Ή μήπως γεννήθηκαν οι σχιστομάτηδες με προβληματική συνείδηση;

Και κάτι τελευταίο! Αφού ούτε κι εσύ τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, γιατί παίρνεις σβάρνα όλα τα μπλογκ και γράφεις ότι να 'ναι; Πιστεύεις ότι επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, με την ίδια πάντοτε ανύπαρκτη επιχειρηματολογία, θα πετύχεις κάτι σαν την Αποκάλυψη του ανύπαρκτου. Δεν πρόκειται να γίνει φιλαράκο μου...

Θεοπρόβλημας είπε...

@Ορθόδοξος
(είτε Δόξα τω Θεό, είτε Δόξα το Θεό … το νόημα είναι ένα.)
Μέγιστο δίκιο Ορθόδοξε. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο δοξολογείς, άμα τρέχεις με 250 χλμ/ω με το αυτοκίνητο σου στην εθνική οδό, κάθε μέρα, κατά πάσα πιθανότητα θα πας να συναντήσεις τον Άγιο Τιμόνιο, τον προστάτη των ραλάκηδων. Και, άκου σύμπτωση, το ίδιο θα συμβεί και σε αυτούς που δεν δοξολογούν.

Παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια για το καταπληκτικό σου άρθρο με τίτλο "Αθεΐαν και Δεισιδαιμονίαν πάνε μαζί". Ξεπαστρεύεις τους άπιστους έναν - έναν από τα γέλια!!!Συγχαρητήρια και για την επιλογή σου να σβήνεις τα σχόλια των επισκεπτών σου. Γαμάτες οι διαλέξεις σου σε άδεια αίθουσα!!!

Μαύρος κ Άθεος Πητ είπε...

Τρομερό άρθρο. Σήμερα μόλις βρήκα το forum/blog σου κ σίγουρα μπήκε στα "αγαπημένα"... Η σημαντικότερη φράση όλων, για 'μένα,: "θρησκευτικό καθεστώς που επικρατεί στον τόπο που έτυχε να γεννηθούν"... αυτό δεν μπορούν να αντιληφθουν τα προβατάκια γύρω μας... ο,τι πιστεύουν, το πιστευουν(βασικα, λιγοι ξερουν τι πραγματικα υποστηρίζει η θρησκεια τους, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) μονο κ μονο επειδη γεννηθηκαν πχ στην Ελλαδα...αλλα σε μια χωρα που ανθρωπινα δικαιωματα καταπατουνται, προσωπικα δεδομενα ερχονται στην φορα, τον σταυρο στα σχολεια θα κοιταξουν κ το μαθημα των θρησκευτικων? Έχετε πλάκα εσεις οι Χριστιανοι παντως...ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι μια λεξη "απαγορευμενη" απο την θρησκεία σας, αλλα μόνο με αυτον προσπαθείτε να δικαιολογησετε κ υποστηριξετε τα αδικαιολόγητα....

Α, Ορθόδοξε... την βρίσκεις με την προπαγανδα ετσι?

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο, με πολλές ενδιαφέρουσες αναφορές!

Και μια προσθήκη: ένας από τους λόγους (μάλλον ο κυριότερος) που οι φανατικοί φονταμεταλιστές μουσουλμάνοι ζώνονται με εκρηκτικά είναι επίσης ότι τους έχουν πείσει ότι τους μάρτυρες που πεθαίνουν στο όνομα του Αλλάχ, στον παράδεισο τους περιμένουν 72 παρθένες με ανοιχτά τα πόδια (στον καθένα!).

Ας καταργήσουν τα θρησκευτικά μέχρι την ηλικία των 18-20 και μετά διδάξτε τα παιδιά περί του αόρατου φαντάσματος. Και τότε να δούμε τι ποσοστό χριστιανών θα έχουμε στην Ελλάδα.

Ωραίο ιστολόγιο Invisible Ink!
Good work!

Μετά τιμής
Infidel Boy

Heliotypon είπε...

Τώρα εξήγησα γιατί διέγραψε τα δικά μου σχόλια από το blog του ο ορθόδοξος: Αφού βρήκε "ύβρεις" στην ανάρτηση της Αόρατης Μελάνης, δεν είναι περίεργο ότι βρήκε απρέπειες και στα δικά μου σχόλια! Φαίνεται ότι βλέπει μονίμως ύβρεις στα γραφτά όσων διαφωνούν με τις θέσεις του. 'Ηθελα να μας απαντήσει ευθαρσώς: Αν είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Σαουδική Αραβία, τι θρησκεία θα ακολουθούσε; Πάλι τη χριστιανική "ορθοδοξία";

Ανώνυμος είπε...

κακομοιρη ορθοδοξε μαλλον πλακα κανεις.
δεν μπορει να πιστευεις τις αρλουμπες που γραφεις ειναι αδυνατον εκτος κι΄αν ρχεις κανει λοβοτομη!
μιλαμε για μονοθειστικη θρησκεια καρκινωμα παγκοσμιο δολοφονο του ελληνικου πολιτισμου.
α δοξα το θεω σημαινει ανορθογραφια.

Ανώνυμος είπε...

Στα σχολεία γιατί κουβαλιούνται; Γιατί παίρνουν τα παιδάκια, ΧΩΡΙΣ να ρωτάνε -ή καν να ενημερώνουν τους γονείς; Γιατί ψελλίζουν στα παιδάκια μαλακίες όπως ΄ειμαστε όλοι χριστιανοί΄ και άλλα τέτοια;

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;;;;;